Avfallssamlingsschema

16 december, 2017

Avfallssamlingsschema

Port Moody är uppdelad i fyra zoner som representerar måndag, tisdag, onsdag och torsdag. om måndag är en semester så samlas måndagszonen på tisdag; tisdagszonen samlas på onsdag, etc.). Schemat återgår till det vanliga mönstret följande vecka.

Port of Port Moody publicerar en årlig kalender som distribueras till varje hem och företag i staden i början av december. Denna kalender innehåller även avfallshanteringsschema och annan information om sopor och återvinning.

Känn din björn nödvändiga

Vårvädret innebär att björnar har börjat flytta genom staden och letar efter mat. För att minimera deras tillgång till dina matskrot, började vi hämta gröna vagnar först på din insamlingsdag

För att undvika möten med björnar, se till att du hanterar dina vagnar korrekt. Bylaw 3059 säger att invånarna borde lägga ut vagnar mellan 5:30 och 7:30 och ta in dem före nattfallet. Håll dina lock säkert stängda och låsta, tills morgonen på din samling. Slutligen, kom ihåg att lagra dina vagnar i ditt garage, skjul eller carport inte i din yttergård.

Samling under snö och isförhållanden

Under snöiga och / eller isiga vägförhållandena kan staden finna det nödvändigt att fördröja sopor, återvinning och eller grönavfall.

Om det händer, och din vanliga insamlingsdag saknas, kommer samlingen att ske den följande dagen om väderförhållandena tillåter. Under vissa omständigheter kan insamling vara försenad mer än en dag om extrema förhållanden kvarstår. Vid behov fortsätter insamlingen till helgen.

Slippiga vägar, särskilt på sluttande och utmanande gator, är osäkra för stora insamlingsfordon och arbetare. Vår första prioritet är att rensa / ploga vägar för att göra insamling möjlig. Vänligen ta inte in dina vagnar om det inte finns ett speciellt meddelande som läggs ut på hemsidan på webbplatsen och ge dig råd om att göra det. Om detta inträffar kommer ett alternativt schema att läggas ut för att ge råd när din samling kommer att slutföras.

Kundvagns placering under snöförhållanden

Det är det inhemska ansvaret att rensa lämpligt utrymme vid kanten / vägen framför sin egendom för placering av vagnar. Om du är osäker på var du ska placera dina vagnar vid svåra väderförhållanden på din gata, vänligen kontakta Operationer på 604.469.4574 för råd.