Baker Lake Police nab fyra nedsatta förare över semestern

16 december, 2017

Baker Lake Police nab fyra nedsatta förare över semestern

Polisen i Baker Lake har belastat fyra förare med nedsatt körning sedan semestern började. (FILFOTO)

Polisen i Baker Lake säger att de belastar fyra förare med nedsatt körning under semesterperioden trots ett tillfälligt alkoholförbud i Kivalliq-samhället.

Medlemmar av Baker Lake RCMP detachement sade också att tre av de fyra försämrade körolyckorna hände under de första två dagarna av det nya året: 1 januari och 2 januari.

Utsläppen av dricks och körning är särskilt hög på så kort tid, säger Nunavut RCMP-talskvinne Sgt. Yvonne Niego.

I dessa fall stoppades chaufförerna vid kontrollstopp eller följde klagomål från personer i samhället.

Gemenskapsborgare som rapporterar om dessa frågor måste lovordas för detta, konstaterade Niego. Ångest kan hjälpa till att hålla skada och dödsfall orsakad av nedsatt körning eller förhoppningsvis obefintlig. Baker Lake Police vill fortfarande få ut det här meddelandet: Dricks och körning kan ha förödande effekter på ett samhälle.

Många invånare hoppades på en tystare jul i år; Baker Lake var en av sju Nunavut-samhällen för att ålägga ett semesterförbud mot sprit. Det förbudet slutade i Baker Lake 1 januari.

Polisen och stadens kommunala brottsbekämpningsavdelning säger att de fortsätter att samordna insatser för att genomdriva alkoholrelaterade körbrott i samhället.

du dricker eller tar droger, väljer att inte köra (och) inte låta dina vänner eller familjen köra medan de försämras, sade Nunavut RCMP i en 3: a utgåva, om du ser en nedsatt förare, kontakta din lokala polis.