bakning presenterad för den nationella publiken

16 december, 2017

bakning presenterad för den nationella publiken

Vandana Jain kunde äntligen andas lättnad suck på onsdagskvällen: Hennes hemlighet var ute.

Regina-kvinnan var en del av en nationell CBC-reality-tv-show, The Great Canadian Canadian Baking Show, som började filma i juli och började flyga i slutet av oktober.

var verkligen svårt att hålla hemligheten, sa Jain. var förmodligen en av de mest utmanande sakerna, bara att veta att du hade denna fantastiska upplevelse och inte verkligen kan dela den med någon. Hon tog fem veckor av sig från jobbet som Saskatchewan Science Center, ekonomichefen, hon sa vagt för sina kollegor att hon var semester men jag tror att vissa människor var nog lite tvivelaktiga. Torsdagsmorgon sedan november slogs hennes medarbetare långsamt ut ur deras kontorsspelpool, precis som showen 10 tävlande eliminerades en efter en på onsdagskvällar.

Jain, en stor fan av The Great British Bake Off, auditioned för CBC-showen via FaceTime, närmaste auditionsplats som Winnipeg.

Producenterna frågade henne om sig själv och hennes bakstil, som hon beskriver som de fick smaka på bananer frön Chai som hon förberett.

I vilket fall som helst tycktes verkligen älska det, sa Jain.

Domarna älskade det vecka efter vecka, som Jain gjorde det till det sista avsnittet i en process som hon liknar ett bakningsläger. I juli och augusti i Toronto intensifierades värmen och fuktigheten av att bakarna arbetade i ett stort tält utomhus.

Midsommar, bakarna från så långt väster som Victoria och så långt öster som Halifax tog på sig en semesterbakningsutmaning.

Den veckan blev Jain inspirerad av sin treåriga son. Hon gjorde Niam Place, ett pepparkakshus som hon hoppas kunna skapa för honom till jul.

Vandana Jain med sin treåriga son Niam. Han var inspirationen till pepparkakshuset som hon gjorde på CBC: s Stora Kanadensiska Bakshow.

Bilder av Chris Graham och CBC

För bästa utmaningen i Storbritannien såg hon till koloniala Indien. Maharaja high tea inkluderade Chai, sandesh (en efterrätt med hemlagad paneerost), gujiya (en söt dumpling) och dhokla (en salig tårta av jästa kikärter).

Hennes personliga showstopper var dock den röda sammet och cream cheese bröllopstårta hon gjorde för den sista utmaningen. Dess röda och guld sari mönstrade fondant påminner om sitt eget bröllop till sin man, Vikash.

Jain bakning påverkas av hennes föräldrar indiska arv och de mat hon åt som barn i Winnipeg och Regina.

Precis som Jain brukade hjälpa sin mamma i köket, hjälper Niam henne nu.

tänk bakning blir multigenerational, sade Jain. kom ihåg att rulla ut kakor med mamma och bara använda kakskärare, och det framkallar bara ett positivt minne. Och jag tycker att varför showen är så populär. Alla älskar att baka.

älskar att vara min hjälpare och allt han bakar måste ha chokladchips i det, tillade hon och skrattade. fråga om det är en söt eller smaklig sak, det måste ha chokladchips i den. TV-programet färdigt planerar Jain att starta en blogg, Vandana Bakes, där hon pratar om showen och utforskar nya recept.