Baltimore County röster för att hålla skolorna stängd på judiska helgdagar

16 december, 2017

Baltimore County röster för att hålla skolorna stängd på judiska helgdagar

Skolestyrelsen i Baltimore County röstade tisdag för att godkänna en akademisk kalender som håller skolorna stängd nästa år på de judiska höga heliga dagarna.

Styrelsens beslut kommer efter uppvärmd debatt inom samhället om huruvida det krävs att eleverna ska gå på klasser på Rosh Hashanah och Yom Kippur.

9 3 rösterna följer ordningen av Gov. Larry Hogan att offentliga skolor i Maryland börjar efter Labor Day och slutar före den 15 juni. Kravet, som syftar till att förlänga sommaren och öka statsmakten, har tvingat vissa distrikt att komprimera sina akademiska kalendrar. Religiösa semestrar, snödagar, skolavbrott och lärarplaneringsdagar är i tävling för att undvika klippblocket.

En rådgivande kommitté föreslog två kalenderalternativ för skolåret 2018 2019. Styrelsen valde den som förkortar vårbrytningen för att hålla skolorna stängd för de judiska helgdagarna.

Den rådgivande kommittén hade rekommenderat det andra alternativet, vilket skulle ha hållit skolor öppet på Högheliga Dagen men gav eleverna en paus från torsdagen före påsken genom måndagen efter påsken.

Länskolorna har stängt för Rosh Hashanah och Yom Kippur i ungefär två decennier. Rosh Hashanah nästa år börjar på solnedgången den 9 september. Yom Kippur börjar vid solnedgången den 18 september.

Baltimore Jewish Council och Baltimore County PTA styrelse motsatte sig öppningsskolor på dessa dagar.

‘Vi är glada att styrelsen erkände de operativa behoven för att hålla Baltimore County skolor stängda för Rosh Hashanah och Yom Kippur’, säger Howard Libit, rådets verkställande direktör.

Skolans styrelseledamot David Uhlfelder uppskattade att det skulle kosta skolsystemet mellan $ 300.000 och $ 500.000 för att betala för de substitutionslärare som behövs för att fylla i för judiska lärare som tar lediga dagar.

‘Det är inte en religiös fråga. Det är en fråga om ekonomi, sade han tisdag. ‘Om du tror att pengar är viktiga, håller du skolorna stängd.’

Skolestyrelsen Stephen Verch sade att stängningen för de två skoldagarna kommer att presentera problem för många av de låginkomststudenter som går på länskolor och förlita sig på måltider som erbjuds där.

‘När skolan inte är öppen, får de inget att äta den dagen’, sa han. ‘Deras föräldrar, om de arbetar, måste de ändra sina arrangemang för sina barn när skolorna är stängda.’

Kalenderen ändrades tisdag för att flytta en professionell utvecklingsdag till 5 juni, vilket är den muslimska semestern Eid al Fitr. Klasser hålls inte på professionella utvecklingsdagar.

Bash Pharoan, en Baltimore County kirurg, har frågat styrelsen att erkänna den muslimska semestern lika för de senaste två decennierna. Han sa styrelseledamot Kathleen Causeys ändringsförslag representerar ‘ett steg framåt’.

‘Det är inte lika, men det är ändå ett positivt steg,’ sa han. ‘Vi vill bara att våra barn ska känna sig inkluderade. Det skulle få en positiv inverkan på våra barns psyke.’

Högsta domstolen har bestämt att skolor inte kan stänga av religiösa skäl men kan stänga på religiösa helgdagar om utbredd frånvaro skulle göra det svårt att fungera effektivt. Vissa skolmedlemmar krävde mer uppdaterade och korrekta uppgifter om den studerandes befolkningens religiösa sammanbrott.

Guvernörens kontor sade före omröstningen att det var ‘upprörande’ att skolstyrelsen ‘hotade’ den judiska semestern och andra distrikt har kunnat godkänna kalendrar utan att öppna på dessa dagar.

Baltimore County hade svårt att möta guvernörens krav eftersom statlig lagstiftning kräver att skolorna är öppna för ett visst antal dagar och timmar per år. Skoldagar i Baltimore County är kortare än i andra distrikt.

Anne Arundel County School Board har godkänt en kalender som håller skolor öppna på Rosh Hashanah men stänger dem för Yom Kippur. Kalendariet för Harford County, som ska röstas i december, skulle stängas för både den judiska semestern. I Howard County stängs båda kalenderalternativen under skolorna på de två helgdagarna.

Baltimore City har aldrig stängt skolor på de judiska heliga dagarna.

Hogan har sagt att förlängningen av sommaruppehållet ger familjer extra tid tillsammans, genererar mer intäkter för statens turismsindustri och begränsar hur mycket tid studenter i Baltimore-regionen spenderar i sweltering klassrum utan luftkonditionering.