Baltimore lärare uppmanar staden att stänga alla skolor i samband med uppvärmningsfrågor

16 december, 2017

Baltimore lärare uppmanar staden att stänga alla skolor i samband med uppvärmningsfrågor

Baltimore Teachers Union uppmanar staden att stänga av alla skolor tills tjänstemän kan ta hand om värmeproblem som redan stängt några byggnader och lämnade barn som skakade på andra.

‘Jag berättar att du stänger skolor i distriktet tills dina anläggningar besättning har haft tid att korrekt utvärdera och fixa uppvärmningsfrågorna inom de drabbade skolorna i Baltimore City’, skriver Baltimore Teachers Union President Marietta engelska i ett brev som skickades onsdagen onsdag till skolsystemets vd, Sonja Santelises.

Stadskolsystemet stängde fyra skolor hela onsdagen och avskedade eleverna tidigt från Frederick Douglass High School och Cecil Elementary School, som också hade uppvärmningsproblem.

De fyra som stängdes hela dagen var Calverton Elementary / Middle School, Elementary / Middle Alternativt Program, KIPP Harmony Academy och Lakeland Elementary / Middle School.

Men föräldrar, lärare och studenter sa att värme och rörproblem var mycket mer utbredd.

Santelises sa att distriktet svarade på klagomål på ca 60 skolor onsdag ungefär en tredjedel av distriktets byggnader. Men hon sa att hon inte gör ‘knäjerk’ beslut att stänga byggnaderna en massa och notera det förutom undervisningstid, många familjer förlita sig på de fria måltiderna och efter skolan ger vårdskolorna.

Detta är brevet skickat till Baltimore City Schools ledarskap från stadens lärarförbund och begär att alla stadskolor ska stängas under resten av veckan bland fria temperaturer och en rad faciliteter. Hitta hela historien här.

Detta är brevet skickat till Baltimore City Schools ledarskap från stadens lärarförbund och begär att alla stadskolor ska stängas under resten av veckan bland fria temperaturer och en rad faciliteter. Hitta hela historien här.

Baltimore är hem till några av statens äldsta skolinfrastruktur, och Santelises sa att ‘för många av våra byggnader har föråldrade värmesystem, dålig isolering och åldringsrör som ett resultat av år av otillräcklig finansiering för underhålls- och anläggningsförbättringar.’

Hon sa att distriktet fortsätter att stänga skolor när villkoren anses vara osäkra eller ohälsosamma. Hon sa att det var möjligt att ett antal skolor inte skulle öppna torsdagen.

På tisdag den första dagen tillbaka från vinterferien bryter Woodhome Elementary / Middle, Elementary / Middle Alternativt Program och Frederick Elementary antingen stängda eller avskedade tidigt på grund av vattenproblem, enligt distriktets tjänstemän. på grund av skolens breda problem med värmesystemet.

Skolans talesman Edie House Foster sa i ett uttalande att under vinteravbrottet kontrollerade personalen personal på värmesystem, VVS och el.

‘Många problem identifierades och löstes,’ sa hon. ‘Tyvärr, med de extrema temperaturerna, kan nya problem dyka upp snabbt.’

Vid Baltimore Polytechnic Institute, som var öppen hela dagen, sa senior Tyquira Townsend att det var svårt att fokusera på ‘en byggnad som inte känns som värme’.

‘Jag önskar [distrikts tjänstemän] kunde komma känna hur det är inne i vår byggnad,’ sade Townsend. ‘Det är för kallt. Hur ska du studera för midterms när du skakar?

Uppdaterade skolförseningar och stängningar om bristande värme i skolan blev en politisk fråga onsdag.

På styrelsen för offentliga arbeten i Annapolis föreslog kassör Nancy K. Kopp fokuseringen under det senaste året från Gov. Larry Hogan och Comptroller Peter Franchot om luftkonditionering i skolorna kan ha stött på reparationer av värmesystem.

Kopp, en demokrat, sade att alla problem i skolan måste lösas ‘och inte bara fokusera på en sak och oavsiktligt, oavsiktligt, orsaka ett problem i ett annat område.’

Hogan svarade att staten har satt ‘miljarder dollar’ i stadskolans budget och in i det 21: a århundradet skolprogram som kommer att bygga dussintals nya stadskolor för att ersätta åldrande.

‘Vi’ är alla för att göra alla förbättringar till alla skolor och bygga nya skolor, vilket är anledningen till att vi rekord finansierade dem ‘, säger Hogan, en republikan.’ Vi tror inte att barn borde sveda ihjäl i un luftkonditionerade skolor eller frysning ihjäl. ‘

Hogan ledde tidigare offentliga arbetsverket att tillfälligt hålla ut miljoner miljoner skolbyggnadspengar från Baltimore City och Baltimore County tills skoldistrikten kom fram med planer för att installera luftkonditionering. När pengarna återställdes förra året, varnade Santelises andra underhållsprojekt kanske måste skjutas upp för att följa direktivet om luftkonditionering.

I stadens senaste ansökan om statspengar för byggprojekt sätts flera värme- och fönsterbyten i botten av prioriteringslistan och finansieras inte.

Sen Bill Ferguson, en Baltimore-demokrat, sade att det inte finns tillräckligt med pengar för både uppvärmningsprojekt och luftkonditioneringsprojekt är ett symptom på problemen i statens skolfinansieringsprogram.

‘Vi borde inte diskutera huruvida klassrum har luftkonditionering eller värme. Det borde vara ett grundläggande antagande, sade han. ‘Att det inte är synd för oss alla.’

Stadsledare erkände att staten bidrar med 20 miljoner dollar per år för att hjälpa till att betala för det långsiktiga 21st century Schools-programmet, men de sa att staden också behöver tillräckligt med pengar varje år för att behålla de åldrande skolorna som staden fortfarande har.

‘Baltimore har många behov, inte bara pannor, inte bara luftkonditionering,’ säger Del. Curt Anderson, en demokrat som stolar stadens delegation till Annapolis. ‘Lavatorier, vattensystem, tak, trasiga fönster.’

Del. Maggie McIntosh, ordförande i House Appropriations Committee, sade att eftersläpningen av skolreparationer är en pågående fråga.