Baltimore polis undersöker dödlig skytte av lokal tatuering butik medarbetare i Fells Point

16 december, 2017

Baltimore polis undersöker dödlig skytte av lokal tatuering butik medarbetare i Fells Point

James Forrester kämpade hälsoproblem under de senaste månaderna, men han fortsatte spela musik, senast på en semesterfest över helgen på Baltimore Tattoo Museum.

‘Han hade en stor passion för vad han gjorde’, säger Chris Keaton, Forresters långvariga vän och ägare till Fells Point-museet och butiken, där Forrester arbetade som kroppspierr.

Men måndagskvällen var Forresters liv kort. Han hade gått utanför affären för att ringa sin fru när han sköts i bröstet, enligt Baltimore polis och Keaton.

Polisen sa att officerare ringde till 1500-kvarteret i östra Ave. och fann Forrester, 43, som behandlades av läkare. Han togs till Johns Hopkins sjukhus där han dog kort tid senare. Polisen har inte identifierat en misstänkt eller ett motiv i ärendet.

‘Vi’ är alla förstörda. Vi firade just med honom och nu är han borta, sade Keaton tisdag.

Även om Forrester gjorde piercingar i butiken, var hans äkta passion hans musik, sade Keaton. Forrester var en basist i två band, Foghound och Secret of Secrecy. Han spelade också i flera år i ett band som heter Sixty Watt Shaman, enligt hans Facebook-sida.

Han var en ‘ikon’ i den lokala tungrockmusikscenen, sade Keaton och hade också blivit känd utanför Baltimore för sin musik.

Keaton sa att han först träffade Forrester medan han arbetade vid den nu stängda Memory Lane punkrockmusikplatsen i Pigtown. Deras vänskap fortsatte med Keaton, som senare fungerade som officiant vid Forresters bröllop för flera år sedan, sade Keaton.

Han sa att Forrester tidigare arbetat i konstruktion, och även haft jobb vid Ottobar i Charles Village och som kroppspierrare vid andra butiker innan han kom till jobbet för honom på Baltimore Tattoo Museum.

‘Han tycktes bara passa in perfekt här,’ sa Keaton.

Forrester arbetade måndagskväll när han gick utanför affären för att ringa sin fru. ‘Hon hörde honom säga’ komma ifrån mig ‘, säger Keaton, som talade med Forresters fru på sjukhuset.

Forresters hustru kunde inte nås för kommentarer.

Keaton sa att Forresters hustru hade stöttat honom genom sina senaste hälsoproblem. Keaton sa att Forrester har två steg barn.

‘Det är bara så förödande. Han har bara kämpat för att leva hela tiden, sade Keaton.

I en ny intervju på Obelisk Radio-webbplatsen, som främjar metalrockband, beskrev Forrester sina senaste hälsoproblem. Han sa över Memorial Day weekend, vaknade han med ‘avskyvärda buksmärtor’, som senare bestämdes att vara orsakad av blodpropp i hans lever. Han led ytterligare problem men fortsatte att spela i sina band, bland annat på Maryland Doomfest III musikfestival i Frederick i juni.

‘Han var någon andra till ingen i passioner för vad han gjorde, och hans död är en betydande förlust,’ sade Koczan. ‘Så mycket som jag har haft sitt arbete genom åren, kommer jag att minnas mer sin karaktärs uppriktighet och den sunda andan under hans grumma exteriör och som alla som hade turen att känna honom under sin tid, kommer jag att sakna Jim .’

Forrester var den 334: e personen som dödades i Baltimore i år. Staden har överträffat 300 mord varje år de senaste tre åren efter att ha inte nått märket sedan 1990-talet.

Ungefär tre timmar efter att Forrester dödades, sa polisen att en 19-årig man dog i en skytte i 3500-kvarteret Pelham Ave. i området Belair Edison.