Banbrytande teknikintäkter tar flyg eftersom kunderna stämmer överens för sitt liv

16 december, 2017

Banbrytande teknikintäkter tar flyg eftersom kunderna stämmer överens för sitt liv

Pioneering Technology Corp. (CVE: PTE) är den typ av företagets investerare som drömmer om att äga. Med inkomster som tar upp ånga tack vare ett ledningsgrupp som ökar försäljningen samtidigt som kostnaderna strikt kontrolleras, har bolagets aktier klättrat till nya höga tider och slutade i oktober med 560 procent från utgångspunkten i början av 2016.

Bäst av allt för aktieägare både befintliga och potentiella, VD och koncernchef Kevin Callahan gör ett tvingande fall för varför expansionen i vinst och aktievärde bara börjar.

‘Vi är ett tekniskt och innovationsföretag, inte en marknadsorganisation, så som vår försäljning växer kan våra vinster verkligen rasas eftersom vi inte behöver lägga mycket i vägen för kostnader’, förklarar Callahan.

Denna position var tydlig i resultatet för tredje kvartalet 2016 och bekräftades i preliminära uppskattningar för fjärde kvartalet och helåret.

Försäljningen under tredje kvartalet var 35% högre jämfört med samma period året innan och uppgick till $ 1,62 miljoner. Nettoresultatet ökade dock 201% till över 240 000 dollar, och justerad EBITDA avancerade 257% till bara blyg på $ 500 000.

Preliminära beräkningar för fjärde kvartalet, rapporterade den 19 oktober, var ännu bättre, med en försäljning på 2,6 miljoner dollar, vilket gav en nettoinkomst på 640 000 dollar och en justerad EBITDA på 902 000 USD.

Bekymret med företag inom tekniken är att de kanske kan felaktigt misslyckas på marknaden eller bli bortkörda av ett smartare och snabbare team som ingen ser kommer. Men i fråga om banbrytande teknik drivs produktbehovet av ett behov som aldrig kommer att förändra räddningstiden genom att förhindra bränder (i hem, lägenhetskomplex, bostadshus, högskolans sovsal är en lång lista).

Bolagets SmartBurner-koksystem är en lättanpassad uppgradering för konventionella elektriska spolskålar. Inbyggda temperaturregulatorer och en proprietär konstruktion säkerställer att de attraktiva elementen aldrig blir så heta att om de lämnas obevakade kan de drabbas av långvariga temperaturer som är tillräckligt höga för att orsaka brand .

Inte spännande eftersom det inte hotar de flesta, tror du? Tänk om. National Fire Protection Association (NFPA) -register visar att 474 matlagningsrelaterade bränder rapporteras i Förenta staterna varje dag (det är över 170 000 per år, medan konsumentproduktkommissionen uppskattar att ytterligare 4,7 miljoner får orapporteras). NFPA skyllde matlagningsrelaterade bränder för 580 dödsfall, 5 333 skador och över 1,2 miljarder dollar i direkt egendomsskada.

Den andra huvudlinjen för banbrytande teknik är Safe T Sensor, som förbinder mikrovågsugnar och stör strömmen vid den första antydan av rök, vilket hjälper till att förhindra falska larm. Efter installationen av 4 479 Safe T-sensorer vid Ohio University, svarade brandkårens svar med 92%, eftersom färre larm gick av i studenthemmet. Vid en uppskattad kostnad på 2 000 USD för varje falskt larm som brandkåren svarar på, minskar varje år nära 300 svar varje år mycket värdefulla pengar.

Bekräftelse från flera bostadsbyggande chefer att banbrytande teknikens energisnåla utrustning kan leverera en nästan omedelbar avkastning på investeringen är en viktig faktor bakom överskottet i topplinjeväxlingen. Företaget tjänar hundratals bostadsledningsgrupper i USA, den senaste avtal meddelat den 6 oktober med en fastighetschef som övervakar cirka 10 000 enheter.

Hittills har banbrytande teknikbrännare installerats på cirka 150 000 eldstäder i Nordamerika, och deras effektivitet är 100%, vilket innebär att inga bränder har rapporterats från något av intervallen.

Den andra tillväxtföraren är en expansion av säljkåren genom de senaste avtalen med tre av de största leverantörerna till flera bostadsområden i USA: STAPLES Advantage, Wilmar / Interline Brands (ägd av Home Depot) och i Kanada HD Supply Canada.

‘För några år sedan hade vi fem personer som säljer våra produkter,’ konstaterar Callahan. ‘Dessa nya avtal innebär att vi har cirka 600 personer som säljer aktivt på våra vägnar. Vi ser bara framkanten av vad den potentialen är och kör nu några av de preliminära siffrorna vi lagt ut för fjärde kvartalet.’

Separat i sommar, för första gången i banbrytande teknikens historia, erkände ett försäkringsbolag värdet av SmartBurner genom att erbjuda en 7% årlig premierabatt till flerboende försäkringstagare som installerar systemet i sina hem.

Det är allt som kommer samman för Callahan och hans lag, men för att låna en välskuren clich är Pioneering Technology en framgångsrik historia över hela världen som var 10 år på väg.

‘Vad vi gör är inte super spännande för vissa människor och jag kan komma ihåg att gå till mässor under åren och att se på mig som om jag jagade något orealistiskt’, säger Callahan. ‘Men vi talar om en enorm marknad och bortom det som har en positiv inverkan på livskvaliteten. Vi visste att om vi satt fast vid våra vapen så kunde de rätta personerna så småningom se vad vi såg.’

Callahan säger att han förväntar sig starka resultat år 2017 då övergången från direktförsäljning till en ‘nationalräkenskapsmodell’ leder till fler kontrakt för installationer över flerboendets fastighetsportföljer.

Vidare framöver har banbrytande teknik ett öga på expansion på den europeiska marknaden och i förra månaden ingick partnerskap med Innohome OY, marknadsledande inom brandskyddsteknik och produkter för Europa. Att underlätta försäljningen av kompletterande produkter på varandras hemmamarknader samtidigt som de samordnar för att minska potentiell dubbelarbete på forsknings- och utvecklingsfronten passar Callahans förkärlek för att öka försäljningen och kontrollera relaterade kostnader.

Banbrytande teknik är också angelägen på Kina-marknaden, där den har partners med förbindelser med apparatindustrin deltagare världen över.

Hans schema har aldrig varit busier men vid denna tidpunkt ‘är den tunga lyftdelen färdig’, enligt Callahan. ‘Det börjar börja, men vi klipper fortfarande på ytan där våra teknologier och produkter har potential att ta oss.’

Företaget är en förläggare. Du förstår och håller med om att inget innehåll som publiceras på webbplatsen utgör en rekommendation att någon viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktions- eller investeringsstrategi är lämplig eller tillrådlig för en viss person. Du förstår att företaget mottar antingen monetär eller värdepapperskompensation för våra tjänster. Vi kan dra nytta av vilken volym den här skrivningen kan generera.

Du förstår vidare att ingen av informationsleverantörerna eller deras dotterbolag kommer att ge dig personligen råd om natur, potential, rådighet, värde eller lämplighet för en viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktion, investeringsstrategi eller annan sak.

Du förstår att webbplatsen kan innehålla åsikter från tid till annan med avseende på värdepapper som nämns i andra produkter, inklusive företagsrelaterade produkter, och att dessa åsikter kan skilja sig från de som erhållits genom att använda en annan produkt som är relaterad till företaget. Du förstår och håller med om att bidragsgivare kan skriva om värdepapper där de eller deras företag har en ställning och att de kan handla sådana värdepapper för eget konto. I de fall där positionen hålls vid tidpunkten för offentliggörandet och sådan position är känd för bolaget, görs lämplig information. Du förstår dock och är överens om att en eller flera bidragsgivare vid tidpunkten för transaktioner som du gör kan ha en ställning i de värdepapper som skrivs om. Du förstår att pris och andra data tillhandahålls av källor som tros vara pålitliga, att beräkningarna här görs med användning av sådana uppgifter, och att varken sådana data eller sådana beräkningar garanteras av dessa källor, företaget, informationsleverantörerna eller någon annan person eller enhet, och kanske inte är fullständig eller korrekt.

Från tid till annan kan det hänvisas i våra marknadsföringsmaterial till tidigare artiklar och yttranden som vi har publicerat. Dessa referenser kan vara selektiva, kan endast referera till en del av en artikel eller rekommendation och är sannolikt inte aktuella. Eftersom marknader förändras kontinuerligt kan tidigare publicerade uppgifter och data inte vara aktuella och bör inte åberopas.