Bandys som inte kan dra nytta av löpare i scoring position leder till Maiden seger

16 december, 2017

Bandys som inte kan dra nytta av löpare i scoring position leder till Maiden seger

CATAWBA Trio av Shayla Thompson, Hayley Chapman och Laura Morgan sparkade Maiden till en 7 3 seger över Bandys i en Southern District 7 Athletic 2A Conference softball spel på tisdag.

Thompson var 5 för 5 med två körningar och en RBI medan Chapman och Morgan kombinerades för att sprida sex träffar över sju innings.

‘Jag har inte höjt henne (Hayley) på ett tag och hon gjorde ett bra jobb för oss ikväll’, sa Maiden huvudtränare Hugh McCall. ‘Hon höll dem i balans. De sista matcherna vi inte har slagit bollen bra men vi har allt som fungerar idag. ‘

Chapman tillät tre körningar på sex träffar med en strikeout och tre promenader.

Maiden (9 5, 7 4 Southern District 7 Athletic 2A Conference) flyttade till ett slips för tredje med Bunker Hill, två matcher av konferensledare East Lincoln.

Bandys föll till 5 9 totalt och 2 6 i konferensen.

‘Detta var en stor vinst för oss,’ sa McCall.

Blåjäklarna kom ut varma med tre poäng i sina första två på fladdermöss, och samlade sex av sina 14 träffar medan de skickade 13 smör till plattan.

Bandys motverkade med två i tredje för att skära skillnaden till 3 2, men Maiden svarade med två i den fjärde och femte omgången för att ta en ledning på 7 2 efter fem komplett.

Bandys avrundade poängen med en i sjätte.

Stora storylinen för trojanerna var det oregelbundna fältet och oförmågan att få en träff med löpare i poängposition.

‘Vi är lite slagna men fortfarande fanns det några spel som borde ha gjorts och det kunde ha varit en annan bollspel’, säger Bandys med tränare Todd Smith. ‘Jag var stolt över vår ansträngning men det fanns några spel som vi borde ha gjort. Jag tror att några tjejer steg upp och vi såg några bra saker och slutade inte.’

Bandys begick fyra fel som ledde till att Maiden s sista två körningar var oupphörliga och offensivt, trojanerna strängade åtta löpare fem i scoringsposition och var 1 till 10 med löpare i poängposition.